Södra Station

Södra Station
04/25/2017 Bodenalive

ARTIST

DAG: 

Lördag

TID: 

23:30

Södra Station

 

Södra Station!

Efter ett händelserikt år är Södra Station nu redo att släppa ny musik. I april släppte de en singel, följd av en EP lagom till Valborg.

Bandmedlemmarna Nirob Islam, Fredrik Danielson och Sara Hjellström fann varandra i studentkorridorerna på en musikskola långt hemifrån i Örnsköldsvik.

Med atmosfäriska ljudbilder och unison sång väver Södra Station fram en egen värld, där de beskriver hur det är att vara ung, dum, kär och allt där emellan.

En kväll, när de var tillbaka i Stockholm, satt de i sin studio och bestämde sig för att skriva en låt på svenska. En halvtimma senare hade de en låt inspelad där Sara och Nirob sjöng unisont. De tyckte att den var bra och fortsatte därefter att skriva låtar. Sedan dess har det bara rullat på för de tre musikmakarna.

I maj fick Södra Station Ted Gärdestadstipendiet för att trion ”lyckats förvalta som förnya det svenska poparvet”.  Som om det inte vore nog, blev Södra Station en av tre nominerade i kategorin Årets rookie på Denniz Pop Awards 2016 – och nominerade inom kategorin Årets pop på P3 Guld 2017.

Trion har även tillsammans med The Chainsmokers skrivit låten ”Summer love” till The Fooo Conspiracy. Det har även gått bra för låten ”The Ocean” med Mike Perry, som Sara och Nirob varit med och skrivit – samt singeln ”All We Know” till världsakten The Chainsmokers.

 

 

click the edit button to change this text.

click the edit button to change this text.